-->

Čo dokáže nový web urobiť pre vaše SEO [Case Study]

Tomáš Varga 19.05.2020 4 minútové čítanie    Kategórie: Prípadové štúdie
Čo dokáže nový web urobiť pre vaše SEO [Case Study]

Alebo ako to dopadne, keď agentúre, ktorá vám robí SEO, zveríte postavenie nového webu. A bude to success-story.

Nášmu klientovi Teplozima robíme online marketing už 3 roky. Za tú dobu klienta spoznáte, taktiež urobíte všetko, čo je vo vašich možnostiach, až kým nenarazíte na obmedzenia systémov a vy viete, že musíte ísť ďalej.

Tento príbeh je o SEO

Optimalizácia pre vyhľadávače je činnosť, ktorá z veľkej miery závisí priamo na webe, ako to popisuje náš špecialista Vlado. Preto majú vždy navrch weby, ktoré sú na optimalizáciu dokonale pripravené – už len tým, že špecialistovi umožňujú upravovať ich tak, ako potrebuje. Totiž, ak nedokážete bez pomoci programátora zmeniť dôležité veci, tak idete možno na 50% svojich možností. A to nikto nechce.

Tento web bol pôvodne postavený na krabicovom riešení – to sú tie eshopy, ktorým platíte za prenájom, ale nedostanete sa k ich jadru. Napríklad taký Shoptet je skvelým riešením pre začínajúci e-shop, ktorý chce čo najskôr predávať. No po čase, ak to rozbehnete, takéto riešenie zvyčajne už nestačí.

Takto sme my pomerne rýchlo narazili na obmedzenia, ktoré z krabicového riešenia vyplývali a vedeli sme, že sa oveľa ďalej nepohneme. Klient vedel, že mu dané riešenie už nevyhovuje, tak sme sa pustili do tvorby nového webu. Samotnej realizácii predchádzala UX analýza a na mieru pripravený SEO report, ktorý zabezpečil, aby sa nový web vytvoril už technicky optimalizovaný – to, čo sa dalo globálne nastaviť, bolo proste pripravené. SEO špecialista sa môže sústrediť na individuálne zmeny a úpravy a netreba už riešiť technický audit.

Pre riešenie webu aj s eshopom sme zvolili CMS WordPress s nadstavbou WooCommerce – jednak ho veľmi dobre poznáme a tiež Google ho má veľmi rád, čo bolo našim cieľom.

Tvorba webu bola komplexná, no veľmi úspešná

Celú štruktúru webu sme postavili tak, že sme klientove požiadavky „prehnali“ cez SEO „požiadavky“ a výsledkom bola optimalizovaná štruktúra:

  • samotného webu
  • kategórii produktov
  • produktovej stránky
  • podporných stránok (obsahových)
  • kódu, meta dát, nadpisov a obsahových prvkov

Pri tvorbe dizajnu sme brali do úvahy potrebné aspekty:

  • zákazníci zmeny na veľkých weboch nevnímajú priaznivo
  • psychológiu nákupov v e-shopoch
  • škálovateľnosť produktov

A hlavne:

  • možnosť upraviť akýkoľvek parameter potrebný pre SEO bez zásahu programátora
  • plug-iny, ktoré SEO prácu zjednodušujú a výsledok sa dostaví rýchlejšie

Nové riešenie je postavené na WordPresse s použití vlastnej šablóny, aby sme mali čistý kód a mohli sme SEO špecialistov potešiť plnohodnotným priestorom na prácu.

Výsledok = odmena od Google aj návštevníkov

Organickú návštevnosť webu tohto klienta veľmi ovplyvňuje sezónnosť, takže porovnávať návštevnosť mesiace medzi sebou nemá zmysel, no návštevnosť medziročne už je výpovednejšia:

Takéto výsledky v Analytics sú snom každej firmy

Medziročný rozdiel je úžasný. Okrem toho, že sa všetky kvalitatívne metriky zlepšili – za čo môže predovšetkým nový web, vyššia návštevnosť je zásluhou SEO.

Výborné ale je, že sa nám podľa očakávaní zlepšili aj kvalitatívne metriky návštevníkov. Konkrétne Miera okamžitých odchodov je na fantastických 22%, počet stránok na reláciu a čas strávený na stránke ukazujú, že zákazníci sú na stránke radšej ako predtým a chcú si vyberať. Rast konverzii je pomyselnou čerešničkou na torte – no kvôli tejto čerešničke sme to celé robili.

Stále to však môže byť skreslený údaj – sezóna sa nedá predpovedať a proste tento rok je možno vyšší dopyt. Preto porovnáme jedinú metriku, ktorá síce nie je biznis prvoradá, no výsledky ilustruje dokonale: Priemerná pozícia kľúčových slov:

Čo pre SEO urobí nový web

Graf ukazuje, ako rástol počet kľúčových slov v prvej trojke od januára 2019. Presne za rok (ešte na pôvodnom webe) sa zvýšil ich počet z 95 na 130 (+36%). Aj to je vzhľadom na uzavreté riešenie výborný výsledok.
Následne po migrácii sa nám podarilo len za 4 mesiace dostať do Top3 organických (neplatených) výsledkov Google až 191 kľúčových slov. (+46%).

To je 4x rýchlejšie tempo rastu ako na uzavretom „krabicovom“ riešení.

Ako vidieť aj z grafu, zďaleka tento rast neskončil. Úprimne sa tešíme na vrchol sezóny, kde porovnáme aj reálny rast návštevnosti.

Keď sa stretne know-how s klientom, ktorý načúva svojej agentúre, výsledky sú ohromné.

Ak chcete zažiť rovnaký úspech aj vy, sme tu pre Vás.

Pozn.: Na žiadosť klienta neuvádzame jeho názov ani obor.


Stay connected
Reklama
Najlepšie články
Newsletter
som
Najnovšie články

Najnovšie online články o online svete

Ako môže performance marketing zvýšiť vaše miery konverzie?


5 minútové čítanie

Mnohé z marketingových kampaní zasahujú svoj cieľ v tzv. náročnej perspektíve realizovania konverzie. Pritom sa spaľujú peniaze, zdroje, úsilie a čas. Aby sme sa tomu vyhli a optimalizovali a maximalizovali mieru konverzie, k marketingovým stratégiám je potreba rôznych prístupov a jedným z takýchto prístupov je práve performance marketing. Nástup performance marketingu ako účinnej stratégie dokázal […]

Ako naplánovať rozpočet pre online marketing na celý rok?


7 minútové čítanie

Online marketing je hnacou silou úspechu mnohých podnikov. Premyslený rozpočet na online marketing je pri vstupe do roka 2024 dôležitejší, ako kedykoľvek predtým. Jedná sa o plán, ktorý vám zabezpečí, aby ste čo najlepšie využili služby digitálneho marketingu a zároveň dosiahli svoje marketingové ciele. V tomto článku vás prevedieme základnými krokmi pri plánovaní rozpočtu pre […]

Viac článkov, viac informácii, viac reálných skúseností:

ČÍTAŤ VIAC V MAGAZÍNE

Socializujme sa. Dajte nám Like a nič Vám neujde.

[if lte IE 9]>

Vyžiadajte si nezáväzný návrh

Presne viete, čo potrebujete? Pošlite nám vašu predstavu, pripravíme vám nezáväznú ponuku. Neviete či je pre vás najlepší Google, Facebook alebo Instagram? Alebo potrebujete zlepšiť web? Zašlite nám adresu Vašich web stránok, pripravíme vám nezáväzný návrh.