-->

Kedy má zmysel robiť SEO?

Vlado Kormančík 10.11.2020 3 minútové čítanie    Kategórie: SEO
Kedy má zmysel robiť SEO?

Máte nový web alebo ste na trhu nový (čakáte okamžité výsledky)

Dnes si povieme kedy má zmysel sa pustiť do SEO a kedy by sme mali začať s inými kanálmi. Ušetríte si tak veľké množstvo peňazí, ale aj energie.

Ak máte nový web a čakáte, že zo SEO budete mať okamžité výsledky, musím vás sklamať. V takejto fáze sa budete musieť spoľahnúť na platenú reklamu (PPC, porovnávače tovaru) a až následne časť prostriedkov presunúť do SEO. Nástup každej SEO kampane trvá nejaký čas. V dnešnej dobe sú to mesiace, no v konkurenčných oblastiach to môže byť aj rok, či rok a pol. Nemôžete si dovoliť čakať, než vám začne fungovať SEO. Takýmto spôsobom sa môžete dostať do straty.

Máte produkt, ktorý nikto nehľadá

Ak máte druh produktu, ktorý ľudia síce nakupujú ale priamo ho nehľadajú, tak SEO pre vás nie je ten správny kanál. V tomto prípade vám nepomôžu ani platené kanály ako PPC reklama a cenové porovnávače. V tomto prípade vám môžu pomôcť agregátory tovaru. Predovšetkým sa jedná o produkty, ktoré ľudia nakupujú očami – je to napríklad móda, bytové dekorácie a podobne.

Nápis Relax (zdroj: zltahala.sk)

Paradoxne, hore uvedený produkt sa vyhľadáva. Nepodarilo sa mi nájsť produkt, ktorý sa nehľadá 🙂

Aj keď sa daný produkt v súčasnosti nevyhľadáva, neznamená to, že sa to v budúcnosti nemôže zmeniť. Odporúčam preto priebežne v niekoľko ročných intervaloch robiť opakované analýzy kľúčových slov, ktoré nám prezradia, čo a ako ľudia na internete vyhľadávajú z vášho segmentu.

Máte škaredý web

Je to možno prekvapujúce, ale weby si ľudia nečítajú, ale prezerajú. Z tohto dôvodu musí byť web vytvorený na základe zaužívaných konvencií. Týchto konvencií by sme sa mali držať, pretože používatelia sú na ne zvyknutý a každá výrazná odlišnosť môže používateľov zmiasť a z webu nám okamžite odchádzajú. V takýchto prípadoch vám môže napríklad pomôcť mierny refresh webu.

Zlé technické prevedenie webu

Ak máte technicky nevyhovujúci web, akékoľvek SEO aktivity nebudú mať žiadny zmysel. Dosť často sa stáva, že klienti chcú hneď začať z aktivitami a nemajú záujem o technickú analýzu webu. Pred začatím prác na SEO je potrebné najprv zistiť „diagnózu“ a až potom sa môžeme pustiť do nejakých aktivít. U nás postupujeme nasledovne:

  • technická analýza webu a oprava nedostatkov (zväčša robí programátor, niekedy ale aj SEO špecialista)
  • úprava obsahu webu a jeho vylepšovanie (title, meta popisy, nadpisy, obsah)
  • budovanie spätných odkazov

Ak je na tom web veľmi zle, je múdrejšie začať s tvorbou nového webu, ktorý bude vytvorený na základe analýz od SEO špecialistu, tak aby sa na nič dôležité nezabudlo.


Stay connected
Reklama
Najlepšie články
Newsletter
som
Najnovšie články

Najnovšie online články o online svete

Ako môže performance marketing zvýšiť vaše miery konverzie?


5 minútové čítanie

Mnohé z marketingových kampaní zasahujú svoj cieľ v tzv. náročnej perspektíve realizovania konverzie. Pritom sa spaľujú peniaze, zdroje, úsilie a čas. Aby sme sa tomu vyhli a optimalizovali a maximalizovali mieru konverzie, k marketingovým stratégiám je potreba rôznych prístupov a jedným z takýchto prístupov je práve performance marketing. Nástup performance marketingu ako účinnej stratégie dokázal […]

Ako naplánovať rozpočet pre online marketing na celý rok?


7 minútové čítanie

Online marketing je hnacou silou úspechu mnohých podnikov. Premyslený rozpočet na online marketing je pri vstupe do roka 2024 dôležitejší, ako kedykoľvek predtým. Jedná sa o plán, ktorý vám zabezpečí, aby ste čo najlepšie využili služby digitálneho marketingu a zároveň dosiahli svoje marketingové ciele. V tomto článku vás prevedieme základnými krokmi pri plánovaní rozpočtu pre […]

Viac článkov, viac informácii, viac reálných skúseností:

ČÍTAŤ VIAC V MAGAZÍNE

Socializujme sa. Dajte nám Like a nič Vám neujde.

[if lte IE 9]>

Vyžiadajte si nezáväzný návrh

Presne viete, čo potrebujete? Pošlite nám vašu predstavu, pripravíme vám nezáväznú ponuku. Neviete či je pre vás najlepší Google, Facebook alebo Instagram? Alebo potrebujete zlepšiť web? Zašlite nám adresu Vašich web stránok, pripravíme vám nezáväzný návrh.