-->

Video / Seriál Onlajn

Tomáš Varga 12.01.2017 3 minútové čítanie    Kategórie: Video
Video / Seriál Onlajn

Video je najsilnejší propagačný kanál blízkej budúcnosti. Ako, prečo a načo? Pozerajte.

Prečo video

Video púta pozornosť. Oslovuje najzákladnejšie pudy a emočný systém. Zákazník si ho najlepšie zapamätá, aj keď si to neuvedomuje. A hlavne – podáva emóciu, čo nedokáže žiadny iný komunikačný formát.

Okrem toho, video je na vzostupe, napríklad na slovenský YouTube príde 2,9 milióna používateľov mesačne.

O čom točiť video

Keď chcete točiť video, musíte mať o čom točiť. Ideálne ak rozprávate o svojich produktoch, službách, spôsobe akým pracujete a prečo. 25% všetkých pozretých videí na slovenskom YouTube za minulý mesiac boli recepty na varenie, ale 23% boli produktové info videá a ďalších 18% boli videá o tom ako nastaviť alebo nainštalovať produkt. Teda 41% všetkých pozretých videí na slovenskom YouTube sú produktové!

Ak predávate kosačky,
točte o kosačkách!

Takže, ak by som napríklad predával záhradné kosačky, urobil by som prezentačné videá o každej kosačke, ktorá príde ako novinka a začal by som tou najvyhľadávanejšou. Okrem toho by som ešte porovnal top 5 kosačiek vo svojej triede. A video by som nazval „Ako si vybrať kosačku – Top 5 kosačiek v 2017“.
Okrem toho, že týmto spôsobom si priamo nájdem zákazníkov, ktorí uvidia, že viem o čom točím a preto sa radšej o novej kosačke poradia so mnou ako s niekým iným, získam aj celkom solídne kľúčové slová.

Takže video nám dáva možnosť ukázať aký sme experti v tom čo robíme. A preto robíme video.

Ako točiť video

Točte hocikedy a hocikde sa cítite príjemne. Alebo keď máte kľud a trochu času. Neodporúčam robiť si presný zoznam, respektíve scenár, buď sa v ňom stratíte alebo to bude vyzerať neprirodzene. Stačí pár bodov okolo ktorých sa chcete pohybovať. Určite na niečo zabudnete. Nerobte si z toho ťažkú hlavu, bude to čím ďalej, tým lepšie. Hlavne, že to bude.

Pred pol rokom sme ani my nevedeli na čo točiť, nahrávali sme na mobil s precitlivelým externým mikrofónom a znelo to strašne. Trošku lepší mobil dnes dokáže natáčať veľmi kvalitne, pokiaľ máte dostatok svetla. So zvukom to býva horšie, no stále veľmi použiteľne. Najlepšie to býva na zrkadlovku, tá výborne zvláda svetlo aj natáčanie v interiéri. A vtedy sa hodí napríklad klopový mikrofón.

Fenomén YouTuber

Už ste asi počuli slovo YouTuber. Je to zväčša tínedžer, ktorý točí videá (prevažne seba) a má odberateľov, ktorí jeho videá sledujú, lebo je  vtipný alebo dobrý alebo tak niečo. Cieľová skupina tomu bezproblémov rozumie, no staršia generácia ku ktorej sa hlásim aj ja veľmi nechápe, prečo by mala konzumovať úplne všetko čo niekto vyprodukuje. Rozumiem ako to funguje, no moje chápanie sveta to apriori odmieta.

Každopádne, slovenskí a českí YouTuberi majú veľký vplyv na svojich odberateľov, preto pokiaľ je vaša cieľovka 15-25 rokov, sú to vaši ľudia. YouTuberi komunikujú len videom a sú schopní ovplyvniť stotisíce ľudí. Ako naposledy kauza BMW Invelt vs. YouTuberi. Tu je vidieť ako sa začínajú masívne využívať YouTuberi pre marketing. A ukazuje nám to nástrahy komunikácie novým kanálom. V minulosti sa firmy báli komunikácie na Facebooku, dnes je to podobné s YouTubermi.

Táto konkrétna kauza môže byť vysoko premysleným ťahom BMW Invelt a celé je to vopred dohodnuté, no zatiaľ to vyzerá, že z toho ako víťaz vyjde Škodovka…

Točíme, lebo si myslíme, že máme o čom a pre koho

V GoUP nie sme odborníci na video, no sme odborníci na jeho propagáciu. Točíme videá, lebo chceme vám, našim čitateľom ukázať, že onlajnu sa nemusíte báť. A ak sa bojíte, sme tu my, vaši experti!

 

A teraz už konečne to video

 


Stay connected
Reklama
Najlepšie články
Newsletter
som
Najnovšie články

Najnovšie online články o online svete

Ako naplánovať rozpočet pre online marketing na celý rok?


7 minútové čítanie

Online marketing je hnacou silou úspechu mnohých podnikov. Premyslený rozpočet na online marketing je pri vstupe do roka 2024 dôležitejší, ako kedykoľvek predtým. Jedná sa o plán, ktorý vám zabezpečí, aby ste čo najlepšie využili služby digitálneho marketingu a zároveň dosiahli svoje marketingové ciele. V tomto článku vás prevedieme základnými krokmi pri plánovaní rozpočtu pre […]

Kompletné výsledky firmy Meta + Grafy


6 minútové čítanie

Skupina Meta (Facebook) na konci minulého týždňa uviedla, že za 3. štvrťrok zaznamenala dobré výsledky, stabilný nárast počtu používateľov a najlepšie štvrťročné príjmy v histórií. A hoci stále vynakladá veľké prostriedky do virtuálnej reality, aj v tejto oblasti sa situácia začína vyvíjať o niečo ružovejšie. Najprv k používateľom. Facebook v treťom štvrťroku navýšil počet mesačných […]

Najlepší čas pre uverejňovanie príspevkov na sociálnych sieťach v roku 2023


4 minútové čítanie

Spoločnosť Sprout Social zverejnila svoj každoročný zoznam najlepších časov pre uverejnenie príspevkov v rámci hlavných aplikácií sociálnych médií, na základe analýzy trendov zapojenia viac ako 34 tisíc používateľov spoločnosti Sprout (v priebehu uplynulého roka). Po prvýkrát spoločnosť Sprout poskytla údaje zo služby TikTok, ktoré by mohli poskytnúť ďalšie pomocné usmernenia v širšom marketingovom procese sociálnych […]

Socializujme sa. Dajte nám Like a nič Vám neujde.

[if lte IE 9]>

Vyžiadajte si nezáväzný návrh

Presne viete, čo potrebujete? Pošlite nám vašu predstavu, pripravíme vám nezáväznú ponuku. Neviete či je pre vás najlepší Google, Facebook alebo Instagram? Alebo potrebujete zlepšiť web? Zašlite nám adresu Vašich web stránok, pripravíme vám nezáväzný návrh.