-->

Video marketing pre podnikanie v službách

Redakcia 31.07.2019 4 minútové čítanie    Kategórie: Video
Video marketing pre podnikanie v službách

Jednou z najúčinnejších stratégií obsahového marketingu je používanie videa. Pozrime sa na to, ako môžete použiť video na svojich webových stránkach a aplikovať ho pri predaji vašich služieb.

Video sa vďaka omnoho vyšším rýchlostiam internetu stalo fenoménom online sveta. Video portál YouTube má viac ako 1,5 miliardy užívateľov, teda takmer tretinu všetkých ľudí na internete. Prieskum investičnej spoločnosti KPCB.com uvádza, že video v súčasnosti zodpovedá za 74% celkovej online návštevnosti. Agentúra MWP Digital Media zase tvrdí, že 55% návštevníkov webových stránok pozerá online videá na dennej báze. Zároveň 59% manažérov spoločností priznalo, že ak majú k dispozícii text a video na rovnakú tému, je omnoho pravdepodobnejšie, že by si vybrali video.

Príčina popularity videa je jednoduchá. Zodpovedá viacerým rôznym štýlom učenia. Niektorí ľudia sa lepšie učia čítaním textu, ďalším zase pomáha niečo vidieť alebo počuť. Video kombinuje všetky tieto odlišné štýly učenia do jedného balíčka, ktorý je možné zdieľať na internete. Video vám okrem toho umožňuje predstaviť divákom vašu osobnosť. Ukážete im, že za podnikom stojí skutočný človek a povzbudíte ich k tomu, aby vás spoznali, obľúbili si a začali vám dôverovať.

Či už ste interiérovým dizajnérom, pekárom, spisovateľom alebo grafikom, za pomoci videa môžete produkovať príručky, manuály a návody, ktoré pomôžu divákom vyriešiť ich problémy. Takýmto spôsobom vyzdvihnete svoje odborné znalosti a ľudia vám začnú dôverovať. Videá poskytujú publiku hodnotný obsah, ktorý je dôvodom častého zdieľania videí, prostredníctvom sociálnych sietí.

Najväčšou výhodou je fakt, že v týchto videách sa vôbec nemusíte objaviť. Pomocou softvéru na záznam zvuku a ďalších nástrojov môžete jednoducho zostrojiť záznam vášho hlasu, ktorý bude sprevádzať inštruktážnu nahrávku alebo grafickú príručku pre potenciálneho spisovateľa.

Ďalším populárnym formátom videa je takzvaný vlog, ktorý je v podstate obmenou klasického textového blogu, akurát v podobe krátkeho videa. Takmer čokoľvek, o čom by ste písali v blogu, môže byť vhodným materiálom pre vlog. Jednoducho sa vyhnite príliš dlhým videám.

To je však iba niekoľko z veľkého množstva druhov videí, ktorým sa môžete venovať v závislosti od služieb, aké ponúkate. Pozrime na niekoľko efektívnych spôsobov, ktorými môžete využiť video pri predaji služieb na vašej webovej stránke.

Ponúknite hodnotu. Každé video, ktoré vytvoríte, by malo vašim potenciálnym zákazníkom priniesť niečo hodnotné, ako napríklad užitočný tip alebo návod. Nikdy neprodukujte videá iba kvôli tomu, aby ste ich mali na stránke.

Zahrňte výzvu k akcii. Povedzme, že vaši potenciálni zákazníci si pozreli celé vaše video. Aké kroky chcete, aby vykonali ďalej? Mali by sa zapísať na váš newsletter? Zdieľať video so svojimi priateľmi? Alebo navštíviť vašu webovú stránku? Nech to je čokoľvek, požiadajte ich, aby to urobili. Nikdy nepredpokladajte, že vaši diváci budú automaticky vedieť, čo spraviť ďalej, aby sa priblížili vám a vašej spoločnosti. Ak je vaše video zamerané na to, ako im môžete pomôcť a aké výhody im prinesiete do života, ochotne budú odpovedať na vašu výzvu k akcii.

  • Označte svoje videá. V názvoch a popisoch svojich videí používajte relevantné kľúčové slová, najmä ak ich zverejňujete na populárnych portáloch ako YouTube. Užívateľom tak uľahčíte nachádzať váš obsah pomocou vyhľadávania na platforme, čím výrazne zvýšite viditeľnosť značky.
  • Uveďte URL adresu vášho webu. Uistite sa, že každé video, ktoré zverejníte na internete, bude obsahovať URL adresu odkazujúcu na webovú stránku vašej spoločnosti. Pomocou bežného softvéru na úpravu videa to nie je žiadny problém.
  • Nahrajte videá na svoj web. Po zverejnení videa na portáli YouTube ho nezabudnite nahrať aj na webstránku vášho podniku. Vaši potenciálni zákazníci budú mať k videám lepší prístup a navyše im dáte dôvod na to, aby vašu stránku navštevovali pravidelne. Ak prevádzkujete blog, uverejnite svoje video aj tu, pričom mu môžete vyčleniť vlastnú podstránku.
  • Udržujte videá krátke a pútavé. Ľudia, ktorí vás alebo vašu prácu nepoznajú, nebudú mať dosť trpezlivosti na to, aby si pozreli zdĺhavé video. Dbajte na to, aby boli Vaše videá krátke a stále k veci. Povedzte svojim divákom, kto ste, čo robíte a čo im ponúkate. A spravte to za menej ako dve minúty. Vzdelávacie videá, manuály alebo návody môžu trvať päť až desať minút alebo aj dlhšie.
  • Zdieľajte svoj obsah. Vaše videá by ste mali zdieľať všade, kde je to možné. Zverejnite ich na Facebooku a Twitteri a povzbudzujte svojich nasledovateľov, aby ich zdieľali ďalej. Vo videu poskytnite tlačidlá pre zdieľanie na platformách rôznych sociálnych sietí, aby bolo zdieľanie vášho obsahu čo najjednoduchšie.

Zdroj: Infusionsoft, VidYard. Photo by Kyle Loftus from Pexels


Stay connected
Reklama
Najlepšie články
Newsletter
som
Najnovšie články

Najnovšie online články o online svete

Ako môže performance marketing zvýšiť vaše miery konverzie?


5 minútové čítanie

Mnohé z marketingových kampaní zasahujú svoj cieľ v tzv. náročnej perspektíve realizovania konverzie. Pritom sa spaľujú peniaze, zdroje, úsilie a čas. Aby sme sa tomu vyhli a optimalizovali a maximalizovali mieru konverzie, k marketingovým stratégiám je potreba rôznych prístupov a jedným z takýchto prístupov je práve performance marketing. Nástup performance marketingu ako účinnej stratégie dokázal […]

Ako naplánovať rozpočet pre online marketing na celý rok?


7 minútové čítanie

Online marketing je hnacou silou úspechu mnohých podnikov. Premyslený rozpočet na online marketing je pri vstupe do roka 2024 dôležitejší, ako kedykoľvek predtým. Jedná sa o plán, ktorý vám zabezpečí, aby ste čo najlepšie využili služby digitálneho marketingu a zároveň dosiahli svoje marketingové ciele. V tomto článku vás prevedieme základnými krokmi pri plánovaní rozpočtu pre […]

Viac článkov, viac informácii, viac reálných skúseností:

ČÍTAŤ VIAC V MAGAZÍNE

Socializujme sa. Dajte nám Like a nič Vám neujde.

[if lte IE 9]>

Vyžiadajte si nezáväzný návrh

Presne viete, čo potrebujete? Pošlite nám vašu predstavu, pripravíme vám nezáväznú ponuku. Neviete či je pre vás najlepší Google, Facebook alebo Instagram? Alebo potrebujete zlepšiť web? Zašlite nám adresu Vašich web stránok, pripravíme vám nezáväzný návrh.