-->

Marketing pre vyhľadávače: alchýmia súčasnosti 2/2

Tomáš Varga 25.09.2017 3 minútové čítanie    Kategórie: Reklama na Internete
Marketing pre vyhľadávače: alchýmia súčasnosti 2/2

Aby vaša internetová stránka, alebo portál dosiahli lepšie umiestnenie medzi výsledkami vyhľadávania, mali by ste ho čo najlepšie prispôsobiť populárnym a relevantným kľúčovým slovám. Istá spoločnosť vyrábala modely automobilov, ktoré boli odlievané pod tlakom. Predstavte si zákazníka, ktorý by si ju chcel nájsť a do vyhľadávania by napísal „tlakovo odlievané modely áut“. Alebo by prvé dve slová napísal spolu. Alebo by medzi ne dal pomlčku, či snáď v jednom z nich spravil preklep. Ide o to, že pri vyhľadávaní nie je vôbec podstatné to, ako vy opíšete svoj produkt. Záleží jedine na tom, ako ho budú ľudia vyhľadávať. Spomínaná firma sa zamerala na štatistiky vyhľadávaní a obsah svojej stránky prepísala tak, aby sa zhodoval s najčastejšie vyhľadávanými výrazmi. Úspešnosť jej podnikania sa následne viac než zdvojnásobila.

Ďalším príkladom je budovanie zdravotníckeho portálu Vitals. Tvorcovia sa pri vytváraní stránok snažili pacientom uľahčiť vyhľadávanie kardiológov. Avšak cez vyhľadávanie Google sa až päťkrát viac ľudí snažilo nájsť pojem „kardiológia“. Keď autori portálu optimalizovali svoje stránky pre tento výraz, návštevnosť domény sa výrazne zvýšila. To portálu následne umožnilo generovanie patričného zisku.

Existuje ešte ďalšia výhoda marketingu pre vyhľadávače. Súčasní spotrebitelia sami rozhodujú o tom, čo je pre nich najlepšie. Postupne sa odkláňame od zaužívaného pravidla pomeru 80/20, ktoré vraví, že 80% ziskov Vášho podnikania pochádza z 20% Vašich produktov. Miestne kníhkupectvá vystavujú vo svojich policiach bestsellery s vedomím, že v prípade potreby dokážu vystavené tituly podľa potreby meniť. Žiadne nezávislé kníhkupectvo sa však nemôže rovnať Amazonu. Tento internetový obchod totiž dokáže na svojich virtuálnych policiach vystaviť všetky dodnes vydané knihy. Úplne všetky.

Amazon nemusí používať kľúčové slová typu „kúpiť knihy online“. Zákazníci sa do tohto obchodu dostanú okamžite po vyhľadávaní konkrétneho názvu knihy. Keď sa budoval portál Vitals, pre každého lekára v USA  bola vytvorená samostatná stránka. Potom sa pridala stránka pre jednotlivé mestá, štvrte a odborníkov. Následne pre každý zdravotný plán. Rovnako pre odborníkov v rámci jednotlivých zdravotných plánov. Aby portál Vitals dokázal poskytnúť odpoveď na každé vyhľadávanie, vytvorili sa v rámci neho milióny a milióny unikátnych stránok.

Vitals je portál, ktorý zahŕňa desiatky miliónov individuálnych stránok. Návštevníci sa na portál dostávajú prostredníctvom rôznych vyhľadávaní: meno lekára, špecializácia lekára, miesto ordinácie, miesto špecializácie a tak ďalej. Namiesto toho, aby mala táto organizácia jednu domovskú stránku, môže zabezpečiť, že návštevníci sa k nej dostávajú z miliónov rôznych stránok. Príjmy spoločnosti sa týmto spôsobom exponenciálne zvyšujú.

Google už funguje jedno celé desaťročie. Najlepšou správou pre vás je, že mnoho spoločností ešte ani po takomto čase naplno nevyužíva mágiu, ktorú Google poskytuje. To znamená, že máte dostatočnú šancu na to, aby ste preľstili mnohých svojich konkurentov. Mnohí podnikatelia považujú marketing pre vyhľadávače za akýsi nezmyselný nápad. Buďte si však istí, že sa mýlia. V skutočnosti máte v rukách bájne zlato alchymistov.

Zdroj: Cmglocalsolutions, Searchengineland


Stay connected
Reklama
Najlepšie články
Newsletter
som
Najnovšie články

Najnovšie online články o online svete

Ako naplánovať rozpočet pre online marketing na celý rok?


7 minútové čítanie

Online marketing je hnacou silou úspechu mnohých podnikov. Premyslený rozpočet na online marketing je pri vstupe do roka 2024 dôležitejší, ako kedykoľvek predtým. Jedná sa o plán, ktorý vám zabezpečí, aby ste čo najlepšie využili služby digitálneho marketingu a zároveň dosiahli svoje marketingové ciele. V tomto článku vás prevedieme základnými krokmi pri plánovaní rozpočtu pre […]

Kompletné výsledky firmy Meta + Grafy


6 minútové čítanie

Skupina Meta (Facebook) na konci minulého týždňa uviedla, že za 3. štvrťrok zaznamenala dobré výsledky, stabilný nárast počtu používateľov a najlepšie štvrťročné príjmy v histórií. A hoci stále vynakladá veľké prostriedky do virtuálnej reality, aj v tejto oblasti sa situácia začína vyvíjať o niečo ružovejšie. Najprv k používateľom. Facebook v treťom štvrťroku navýšil počet mesačných […]

Najlepší čas pre uverejňovanie príspevkov na sociálnych sieťach v roku 2023


4 minútové čítanie

Spoločnosť Sprout Social zverejnila svoj každoročný zoznam najlepších časov pre uverejnenie príspevkov v rámci hlavných aplikácií sociálnych médií, na základe analýzy trendov zapojenia viac ako 34 tisíc používateľov spoločnosti Sprout (v priebehu uplynulého roka). Po prvýkrát spoločnosť Sprout poskytla údaje zo služby TikTok, ktoré by mohli poskytnúť ďalšie pomocné usmernenia v širšom marketingovom procese sociálnych […]

Socializujme sa. Dajte nám Like a nič Vám neujde.

[if lte IE 9]>

Vyžiadajte si nezáväzný návrh

Presne viete, čo potrebujete? Pošlite nám vašu predstavu, pripravíme vám nezáväznú ponuku. Neviete či je pre vás najlepší Google, Facebook alebo Instagram? Alebo potrebujete zlepšiť web? Zašlite nám adresu Vašich web stránok, pripravíme vám nezáväzný návrh.