-->

Aj malé podniky potrebujú online marketingovú komunikáciu (2. časť)

Miriama Tamajková 14.02.2018 3 minútové čítanie    Kategórie: Ako predávať online
Aj malé podniky potrebujú online marketingovú komunikáciu (2. časť)

V prvej časti článku, ktorý nájdete na tomto mieste , sme si v stručne vymedzili pojmy potrebné na úspešnú komunikáciu, prostredníctvom sociálnych sietí – Instagram a Facebook. STAY TUNED ON MARKETING WAVE a prečítajte si aj pokračovanie článku.

Obsah je prvoradý

Do povedomia internetovej komunity sa najefektívnejšie zapíšete uverejňovaním vysoko kvalitného obsahu. Môžete to dosiahnuť zverejňovaním nádherných obrázkov, vtipných videí či písaním pútavých príspevkov na blogu.

Kľúčovou záležitosťou je vyčlenenie sa z davu a zatienenie vašej konkurencie. Buďte autentickí a stavajte na jedinečnosti vášho podnikania. Pri získavaní inšpirácie pre váš obsah sa môžete inšpirovať obsahom, ktorý uverejňujú ďalšie spoločnosti podnikajúce vo vašej sfére. Čo vás môže inšpirovať k EPICKÝM NÁPADOM.

Vložte do svojich príspevkov srdce.

Máte pizzériu? Výborne! Natočte video, v ktorom pripravujete pizzu (samozrejme, že neprezrádzajte svoje tajné finty 🙂 ). Ľudia milujú behind the scenes (pohľad do zákulisia). Tieto zábery môžte zavesiť na Instagramové alebo Facebookové stories, či zdieľať ich rovno na nástenke vášho profilu.

Za najefektívnejší marketingový obsah je v súčasnosti považované video. Pri pozeraní audiovizuálneho diela zapájame viacero zmyslov a informácie si spájame v kontexte. Čo má v konečnom dôsledku aj pozitívny vplyv na lepšie zapamätanie si značky.

Vyčleňte sa z davu! Buďte odlišní! Nerobte veci rovnako ako ostatní konkurenti vo vašom odvetví. Zabojujte o piedestál v mysli zákazníka.

Optimalizujte svoj content aj pre mobilné zariadenia

Za nemenej dôležité považujeme optimalizovanie vašich príspevkov pre smartfóny. V dnešnej dobe má smartfón takmer každý. Drvivá väčšina ľudí si svoje sociálne siete pravidelne prezerá práve prostredníctvom nich. Navyše Google prichádza s ďalšou inováciou – od 21. apríla zmení svoj systém zoraďovania výsledkov pre mobilné zariadenia. To v praxi znamená, že vyhľadávač bude v mobilných telefónoch automaticky umiestňovať na popredné priečky práve tie stránky, ktoré sú optimalizované aj pre mobilné telefóny.

Využite influencerov

Čo to vlastne ten influencer je? V marketingovom svete je to osoba, ktorá má určitý vplyv na špefickú komunitu, vo všeobecnosti na potenciálnych zákazníkov. Vo svojom odvetví má vplyv na ľudí, ktorý môžme odmerať pomocou dosiahnutých followers na instagrame, youtube alebo facebooku. Využitie influencera vo svojej kampani môže zvýšiť povedomie o značke. Oboznámiť nové publikum ľudí o vašej značke ako celku, či o novom produkte z vašej rady.

,,Tento proteinový nápoj odporúča aj Dara Rolins, a pozri sa, akú má krásnu postavu! Niečo na tom musí byť!”

Pričom spolupráca s influencermi nedosahuje výšku nákladov bežného televízneho reklamného spotu. Zároveň si vieme krásne zacieliť aj na našu cieľovú skupinu, správnym výberom osobnosti. Samozrejme, že keby sa vás snažil Rytmus presvedčiť, že tento rúž je skutočne úžasný, má dobrú pigmentáciu, nerozmaže sa. Asi by ste začínali mať pocit, že mu preskočilo. Výber správneho influencera je teda nesmierne dôležitý.

Aj u nás na Slovensku máme pomerne veľké množstvo kvalitných influencerov z rôznych oblastí záujmu. Treba si len zapnúť instagram a trochu sa porozhliadať :-).

 

 

 


Stay connected
Reklama
Najlepšie články
Newsletter
som
Najnovšie články

Najnovšie online články o online svete

Ako naplánovať rozpočet pre online marketing na celý rok?


7 minútové čítanie

Online marketing je hnacou silou úspechu mnohých podnikov. Premyslený rozpočet na online marketing je pri vstupe do roka 2024 dôležitejší, ako kedykoľvek predtým. Jedná sa o plán, ktorý vám zabezpečí, aby ste čo najlepšie využili služby digitálneho marketingu a zároveň dosiahli svoje marketingové ciele. V tomto článku vás prevedieme základnými krokmi pri plánovaní rozpočtu pre […]

Kompletné výsledky firmy Meta + Grafy


6 minútové čítanie

Skupina Meta (Facebook) na konci minulého týždňa uviedla, že za 3. štvrťrok zaznamenala dobré výsledky, stabilný nárast počtu používateľov a najlepšie štvrťročné príjmy v histórií. A hoci stále vynakladá veľké prostriedky do virtuálnej reality, aj v tejto oblasti sa situácia začína vyvíjať o niečo ružovejšie. Najprv k používateľom. Facebook v treťom štvrťroku navýšil počet mesačných […]

Najlepší čas pre uverejňovanie príspevkov na sociálnych sieťach v roku 2023


4 minútové čítanie

Spoločnosť Sprout Social zverejnila svoj každoročný zoznam najlepších časov pre uverejnenie príspevkov v rámci hlavných aplikácií sociálnych médií, na základe analýzy trendov zapojenia viac ako 34 tisíc používateľov spoločnosti Sprout (v priebehu uplynulého roka). Po prvýkrát spoločnosť Sprout poskytla údaje zo služby TikTok, ktoré by mohli poskytnúť ďalšie pomocné usmernenia v širšom marketingovom procese sociálnych […]

Socializujme sa. Dajte nám Like a nič Vám neujde.

[if lte IE 9]>

Vyžiadajte si nezáväzný návrh

Presne viete, čo potrebujete? Pošlite nám vašu predstavu, pripravíme vám nezáväznú ponuku. Neviete či je pre vás najlepší Google, Facebook alebo Instagram? Alebo potrebujete zlepšiť web? Zašlite nám adresu Vašich web stránok, pripravíme vám nezáväzný návrh.